logo

Producten die helpen om beter te slapen | 10 slaapproducten

Producten die helpen om beter te slapen | 10 slaapproducten

Zoals je wellicht al weet, zijn we in een eerder artikel (geheimen van een goede nachtrust) ingegaan op voedsel wat de slaap bevordert. In dit artikel gaan we hier dieper en uitgebreider op in en vertellen we waarom en wanneer je het beste dit soort producten zou kunnen aanschaffen. Zo weet jij na het lezen van deze blog welke slaap producten je slaap bevorderen.

Producten om te slapen, heb je dat nodig?

Voldoende slaap is zoals je nu wel weet enorm belangrijk voor alle activiteiten in je dagelijkse leven. Zo helpt een goede nachtrust je bij het leren, je geheugen, beslissingen maken en je creativiteit te verbeteren. Daarnaast weten we nu dat voldoende slaap in verband staat met een lager risico op hartziekte, diabetes, een beroerte en obesitas.

Misschien dat je nu met jezelf afspreekt om toch maar een uur eerder te slapen?

Ondanks alle punten die net zijn genoemd is de slaapkwaliteit en de duur daarvan nog nooit zo laag geweest. En het aantal mensen dat lijdt aan slechte slaap neemt toe.

Om je slaap te verbeteren geven wij elke week een aantal slaaptips die je terug kan vinden op onze blogpagina. Echter zijn deze tips geen garantie voor een optimale nachtrust. Om die reden is het aan te raden om producten te gebruiken die jou een zetje in de goede slaaprichting geven.

10 producten om beter te slapen

We hebben speciaal voor jou maar liefst 10 producten op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om beter te slapen. De lijst bevat supplementen, maar ook handige gadgets.

Smartwatch

Een smartwatch houdt al je activiteit overdag en in de nacht bij. Het meet je slaapcyclus om te zien of je genoeg diepe slaap en REM slaap krijgt elke nacht. Je houdt daarnaast ook bij hoe lang je slaapt en het kan dienen als rustige wekker om je prettiger wakker te maken. Lees in deze blog hoe jij je slaap kan meten met een Apple Watch. 

Magnesium

Wat niet veel mensen weten is dat veel mensen een magnesiumtekort hebben. Het is bewezen dat te weinig magnesium in je lichaam slecht is voor je slaap en zelfs insomnia (slaapstoornis) kan veroorzaken.

Magnesium is een mineraal dat ontzettend veel nuttige functies heeft waaronder het helpen van je GABA-receptoren. Zoals eerder is uitgelegd verbeteren deze receptoren je slaap door te zorgen voor minder activiteit in je hersenen. Zorg er dus voor dat je je magnesium niveau op peil houdt.

Wake up light

Een wekker die de zon simuleert waardoor je je dag rustig en fris kan beginnen. Een wekker kan je het niet echt noemen, omdat het weinig wegheeft van jouw alarm op je telefoon. Met een wake up light word je rustig wakker door middel van vogelzang, klassieke muziek of golven van de oceaan. Daarnaast word je wakker door het licht wat evenredig met het geluid feller wordt. Je kan je voorstellen dat dit veel prettiger is opstaan dan je oorverdovende alarmen. Zo start je je dag met je eigen persoonlijke zonsopkomst.

Slaapoortjes

Net zoals een het blokkeren van licht is ook een goed geïsoleerde kamer waar geen geluid binnenkomt, de basis voor een goede slaaphygiëne. Als je door omstandigheden toch last hebt van geluid, zijn goede oortjes aan te raden.

Verduisterende gordijnen

Een donkere slaapkamer is een stap richting goede slaap. Licht zorgt ervoor dat je lichaam geen melatonine aanmaakt, wat het moeilijker maakt om in slaap te vallen. Het valt mij op dat er veel slaapkamers zijn waar het zonlicht of het licht van de lantaarnpaal doorheen schijnt. Ga altijd voor zwarte verduisterende gordijnen, omdat die het minste licht doorlaten. Wil jij je slaapkamer optimaliseren? Lees onze tips in deze blog. 

Headspace app

Mediteren voor je slaap kan helpen rust te creëren in je hoofd. Het is een van de beste gewoontes om beter te kunnen slapen. Het mediteren zorgt ervoor dat je makkelijker je gedachten en emoties verwerkt. Hierdoor lig je niet in bed met een hoop gedachtes. Zo lig je met veel meer rust in je bed. Je hebt verschillende begeleide meditaties om beter te slapen. De app ‘Headspace’ is in Nederland een van de populairste en makkelijkste apps om mediteren op te pakken om beter te slapen.

Voor de mensen die mediteren wellicht raar en zweverig vinden: de wetenschap toont aan dat je het langzame ademen bij mediteren ervoor zorgt dat je hartslag daalt, wat een voorloper is voor een goede nachtrust.

Slaapmasker

Als donkere gordijnen ophangen lastig wordt, misschien omdat je wat krapper bij kas zit of je de stijl van je slaapkamer niet wilt aanpassen met donkere kleuren, is een slaapmasker ook een optie. Het is belangrijk dat die goed zit, zacht van binnen en lucht doorlatend is.

SlaapmaskerWitte ruis geluidsbox

In bed liggen met stilte kunnen wij als vervelend ervaren. We zijn de hele dag druk bezig, luisteren naar van alles en nog wat en dan ineens is daar de stilte. Dit kan ervoor zorgen dat je gedachtes maar niet ophouden.

De rustige ruis kan voor afleiding zorgen, zonder dat het je wakker houdt. Witte ruis is een rustgevend geluid. Als voordeel heeft het ook dat je minder snel wakker wordt door vreemde geluiden omdat het wegvalt door de witte ruis machine. Naast witte ruis heb je ook andere rustgevende geluiden als vogelzang, een kampvuur, krekels en meer.

Valeriaan

Zoals je eerder is verteld is valeriaan een kruid dat al eeuwen wordt gebruikt als slaapmiddel. Dit eeuwenoude middel doet nog steeds zijn werk. Het helpt je simpelweg sneller en dieper te laten slapen.

Goodnight Caps

We eindigen deze lijst met onze eigen ‘Goodnight Caps’. Een zelf samengestelde formule, om jouw nachtrust te optimaliseren. Het helpt je sneller in slaap te komen, dieper te slapen, uitgerust wakker te worden en beter te herstellen. Door de samenstelling van de natuurlijke ingrediënten GABA, l-theanine, magnesium acetyl taurinaat, melatonine en valeriaanwortel-extract slaap jij niet alleen beter, maar ga jij je dag ook met meer energie aan. Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de pagina van onze Goodnight Caps.

Hopelijk heeft dit jouw ogen geopend naar een betere nachtrust.

Slaap lekker en tot het volgende artikel.

Vond je dit een interessant artikel?

Deel het via onderstaande social media kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email